Download Nigerian Airforce Interview past question pdf 2025
Published in:
2025-08-27 09:17:43 Author:
Naijaedu Section:
Past Questions And Answers
Nigerian Airfoce Recruitment Past Question and
Answer 2025
This is a collection of Nigerian air force recruitment past
question and answers for previous recruitment aptitude tests conducted. The Nigerian
air force interview past questions and answers is compiled into a pdf file
which is download able and can be practiced offline. Naijaedu Bookstore has
compiled the Nigerian airforce interview past questions from previous batches,
the NAF past questions is regularly updated and its current version can be used
for the 2025 recruitment preparation. In this article we have provided free questions
and answers from the Airforce interview questions pdf, prospective applicants
can access this resource below.
Nigerian Airforce recruitment past questions and
answers pdf
The Nigerian airforce recruitment past questions and answers
pdf contain the following subjects:
1.
English language
2.
Mathematics
3.
General knowledge
4.
Current affairs
5.
History
6.
Geography
Free Nigerian Airforce Interview past questions
and answers
1. The Nigerian Air Force was formally established in
which year?
A. 1960
B. 1963
C. 1964
D. 1965
Answer: C. 1964
2. Who is the current Chief of Air Staff (as of
2025)?
A. Air Marshal Hassan Abubakar
B. Air Marshal Sadique Abubakar
C. Air Marshal Isiaka Amao
D. Air Marshal Paul Dike
Answer: A. Air Marshal Hassan Abubakar
3. The primary role of the Nigerian Air Force is to:
A. Patrol Nigeria’s seaports
B. Protect Nigeria’s airspace
C. Maintain law and order
D. Supervise elections
Answer: B. Protect Nigeria’s airspace
4. Which of these is a rank in the Nigerian Air
Force?
A. Lieutenant Colonel
B. Air Commodore
C. Rear Admiral
D. Major General
Answer: B. Air Commodore
5. The Nigerian Air Force headquarters is located in:
A. Lagos
B. Kaduna
C. Abuja
D. Enugu
Answer: C. Abuja
6. During peacekeeping missions, the Nigerian Air
Force works in collaboration with:
A. The Navy only
B. The Police only
C. Other arms of the Armed Forces
D. Immigration Service
Answer: C. Other arms of the Armed Forces
7. Which of the following aircraft is commonly used
by the Nigerian Air Force for training purposes?
A. Alpha Jet
B. Boeing 747
C. Airbus A320
D. F-16 Fighting Falcon
Answer: A. Alpha Jet
8. The motto of the Nigerian Air Force is:
A. "Forward Ever"
B. "Willing … Able … Ready"
C. "Victory at All Costs"
D. "Defence and Unity"
Answer: B. "Willing … Able … Ready"
9. Which of these is NOT a function of the Nigerian
Air Force?
A. Securing Nigeria’s airspace
B. Airlifting troops and equipment
C. Conducting aerial reconnaissance
D. Making laws for the nation
Answer: D. Making laws for the nation
10. The Nigerian Air Force is part of which larger
organization?
A. The Nigeria Police Force
B. The Ministry of Aviation
C. The Nigerian Armed Forces
D. The Civil Defence Corps
Answer: C. The Nigerian Armed Forces
11. Choose the word that is nearest in meaning to Courageous:
A. Brave
B. Weak
C. Cowardly
D. Fearful
Answer: A. Brave
12. Fill in the blank:
"The soldiers were praised for their ______ in battle."
A. Cowardice
B. Bravery
C. Fear
D. Weakness
Answer: B. Bravery
13. Which of the following sentences is correct?
A. He go to the market yesterday.
B. He went to the market yesterday.
C. He goes to the market yesterday.
D. He going to the market yesterday.
Answer: B. He went to the market yesterday.
14. Simplify: 12÷3+4×212 ÷ 3 + 4 × 212÷3+4×2
A. 12
B. 10
C. 8
D. 14
Answer: D. 14
15. If a recruit saves ₦500 every month, how much
will he have saved in 8 months?
A. ₦3,000
B. ₦3,500
C. ₦4,000
D. ₦4,500
Answer: C. ₦4,000
16. Find the simple interest on ₦2,000 for 3 years at
5% per annum.
A. ₦100
B. ₦200
C. ₦300
D. ₦400
Answer: C. ₦300
Click here to follow our WhatsApp Channel for Updates
Download Nigerian Airforce interview past
question and answers 2025
The 2025 Airforce interview past question and answer pdf
costs 2,000, The pdf can be purchased from us on WhatsApp (+2347052804022). Below are guidelines to purchase a copy from Naijaedu bookstore.
1.
Click on the “pay now†button below
2.
You will be redirected to Flutterwave to make a
payment of 2,000
3.
After payment, the Air Force interview past
question will automatically download
Pay now
Comments section
You need to be logged in to comment, Login or Register.Approved comments:
No comments yet! be the first to comment